Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, afirmă, într-o postare pe Faceboook, că ucrainenii se luptă pentru recuperarea țării, dar și pentru a apăra Uniunea Europeană, susținerea acestora fiind „singura șansă de a evita o dramă și mai mare”.

Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toți! Susținerea necondiționată a Armatei ucrainene este singura șansă de a evita o dramă și mai mare. Nu e cazul să ne întrebăm ce avem de câștigat, oameni buni! Se joacă securitatea UE aici, ucrainenii mor pe front să-și recupereze țara, dar și ca să apere Uniunea Europeană. Chiar dacă aceasta a greșit cumplit, după anexarea Crimeei”, susține acesta, în postarea de pe contul de socializare.

Rareș Bogdan a continuat cu o scurtă cronologie, „ca să nu pierdem din vedere de că este UE obligată să repare o eroare istorică”: „februarie 2014: demis de parlament, Ianukovici fuge în Rusia, Putin vorbește de o lovitură de stat și face primele amenințări cu utilizarea forței ca ultimă soluție pentru a nu pierde Ucraina din sfera de influență. martie 2014, Putin anexează Crimeea și umple estul Ucrainei de vectori ai propagandei. Iar rebelii pro-ruși, înarmați de Putin, preiau administrativ Donețk. mai 2014 – separatiștii proclamă independența regiunilor Luhansk și Donețk, după un referendum ilegal. Începe un proces intens de rusificare”.

Potrivit liberalului, acordurile de la Minsk „au fost niște glume”, scrie adevarul.

„Ales în 2019, Zelenschi încearcă sa discute cu rușii pentru a pune capăt războiului din Donbas, dar fără succes, prin urmare s-a orientat către NATO, singura șansă a Ucrainei. Dar Putin și-a văzut de drum, căci UE îi umplea mereu buzunarele, alimentând-i mașina de război. “Lumea bună” se prefăcea că Rusia e frecventabilă. A primit chiar șansa de a organiza CM de Fotbal. Și n-a fost boicotată!! În Ucraina mor oameni nevinovați, iar UE le este datoare. Nu e limpede?”, susține Rareș Bogdan.