Sebastian Burduja, actualul ministru al Cercetării și șeful PNL Sector 1, este una dintre variantele discutate în partid pentru a-l înlocui pe Ciprian Ciucu, au declarat pentru g4media surse liberale.

Ciucu a anunțat marți seară că a demisionat de la șefia PNL București, motivându-și gestul prin nevoia de a se concentra pe funcția de primar al Sectorului 6 al Capitalei.

Relațiile dintre Ciucu și Burduja sunt reci din cauza faptului că Filiala Sector 1 nu a respectat politica PNL București privind alianșele cu USR în consiliile locale.

Burduja, al cărui tată a fost vicepreședinte al băncii Bancorex, fosta Bancă de Comerț Exterior devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste, este o variantă și la Ministerul Finanțelor după rotativa guvernamentală PSD-PNL.

Surse politice au declarat că PSD acceptă ca ministerul de finanțe să meargă la PNL, dacă ministru va fi Sebastian Burduja, în prezent ministrul Cercetării și Digitalizării.