Centrul de criză din Belgia a anunţat miercuri că un atac la metroul din Bruxelles este improbabil, după ce instituţiile UE şi ambasadele internaţionale şi-au avertizat angajaţii privind ameninţări cu bombă în centrul capitalei belgiene, relatează agenția Reuters.

Organismul federal OCAM, care analizează riscurile pentru ţară, a adăugat în comunicat că poliţia a efectuat controale de securitate la metrou drept precauţie.

În timp ce procurorul general din Bruxelles a deschis o investigaţie, nivelul general de pericol pentru Belgia a fost menţinut la treapta 2 din 4.

Cotidianul belgian Le Soir a relatat că executivul UE a informat poliţia marţi după-amiază despre un e-mail scris în limba rusă care se referea la un atac plănuit la metroul din Bruxelles pe 8 martie.

Ambasada SUA din Belgia şi-a avertizat şi ea cetăţenii pe site, recomandându-le oamenilor să evite mulţimile şi să fie prudenţi în timpul deplasărilor în zona Bruxellesului.

Alte instituţii, precum Parlamentul European, au cerut personalului să rămână vigilent şi să evite metroul, potrivit unui e-mail intern consultat de Reuters.

Autoritățile din Bruxelles au implementat măsuri de securitate sporite atât la metrou, cât și în instituțiile europene, potrivit TVR.

În martie 2016, Bruxellesul a fost ţinta unui dublu atac care a vizat aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeck în timpul orei de vârf, provocând moartea a 32 de persoane.