Prim-vicepreședintele PNL a precizat că dacă ar fi șef al ministrului Afacerilor Externe l-ar demite pe acesta. 

Întrebat dacă l-ar dat afară pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi șeful acestuia, Rareș Bogdan a răspuns, la interviu pentru Prima News, direct: „Da”. Apoi a continuat că ar da afară „pe încă câțiva”. De la PSD a fost nominalizat Petre Daea, pe care îl vede mai bun de șef de „târguri”, scrie adevarul.

Prim-vicepreședintele PNL a explicat faptul că ministrul de Externe n-ar fi suficient de abil. „Nu domnule, eu sunt un om asumat. Eu mă întâlnesc cu congresmeni, cu senatori și cu oameni de la Bruxelles și care îmi spun: domnu` Bogdan, e dureros ce vă spun, Cereți, cereți… nu cereți nimic! Cum adică nu cerem? Cereți domnule să vină 200 de miliarde investiții în România că nu vă poate refuza nimeni, cereți să vi se dea armament pe care să îl plătiți într-o 100 de ani că nu o să vă poată refuza nimeni, cereți să întrați în Schengen, cereți să luați vize, cereți orice”, a precizat Bogdan, care a spus că România nu profită de context.

Rareș Bogdan a precizat că deși portofoliul e al PNL, nu partidul l-a numit acolo, ci „statul”. Liberalul a precizat că ambasadorul României la Viena, Emil Hureazeanu nu ar fi fost băgat în seamnă timp de două luni. „Nu a primit în 72 de zile cât a stat la București un telefon să facă o informare și verbală și nu doar scrisă ca un soldat disciplinat ce este” a completat Bogdan, care a firmat că Aurescu e „mai puternic” ca PNL.