Potrivit unor informații obținute în exclusivitate de TVR, premierul Nicolae Ciucă merge săptămâna viitoare la Chișinău, într-o vizită oficială.

Prim ministrul român va face o vizită oficială în Republica Moldova pe 23 martie, în cadrul căreia se va întâlni cu premierul moldovean, Dorin Recean, și probabil și cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Este prima vizită oficială a șefului guvernului de la București la Chișinău după ce Dorin Recean a preluat mandatul de premier.

Este totodată prima vizită a unui oficial român în Republica Moldova după protestele ample de la Chișinău, în care autoritățile moldovene au reușit să dejoace un plan de destabilizare a țării.

Premierul român îi întoarce vizita omologului său care a primit, la București, la începutul lunii, promisiunea unui sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate, dar și a dezechilibrelor economice. Dorin Recean a venit la Bucureşti, în prima vizită oficială de la preluarea mandatului, pe fondul tensiunilor în creştere în Republica Moldova şi al ameninţărilor transmise de Moscova.

Premierul Ciucă l-a asigurat pe omologul său că România este cel mai sincer și de încredere partener al Republicii Moldova.