Informații false în spațiul public, însoțite de imaginea Maiei Sandu

Astfel de informații false sunt distribuite tot mai des pe internet și promovează indivizi sau companii, iar conținutul mesajelor nu au nicio legătură cu activitatea și imaginea șefei statului, Maia Sandu, susține Președinția.
”Prin urmare, atragem atenția cetățenilor asupra faptului că informațiile distribuite în spațiul public, însoțite de fotografii cu imaginea primelor persoane în stat, reprezintă un fals”.
Instituția prezidențială a condamnat aceste practici de dezinformare și a îndemnat cetățenii să se informeze doar din surse sigure.
Precizăm că, premierul Dorin Recean a anunțat, miercuri, că Republica Moldova și alte șapte state europene – Estonia, Polonia, Letonia, Cehia, Lituania, Republica Slovacă și Ucraina au semnat o scrisoare deschisă prin care îndeamnă marile companii IT să acționeze împotriva manipulării și interferențelor informaționale străine, inclusiv a campaniilor de dezinformare care subminează pacea și stabilitatea în Europa.
”De la invazia brutală a Federației Ruse împotriva Ucrainei, Republica Moldova, împreună cu multe alte țări, se află în epicentrul unui război informațional. Împreună cu mai mulți șefi de guvern am adresat o scrisoare deschisă către marile companii din domeniul IT pentru a le cere sprijinul în lupta împotriva dezinformării. Manipularea și interferența informațională străină ne subminează pacea și stabilitatea, afectează democrația și parcursul nostru de aderare la Uniunea Europeană”, a declarat premierul moldovean, Dorin Recean.