Președinta Maia Sandu a participat, miercuri, la ediția a doua a Summitului pentru Democrație, găzduit de Statele Unite ale Americii, venind cu un apel către statele democratice de a se alătura la introducerea unui regim global de sancțiuni pentru a identifica și a descuraja cazurile de mare corupție de la Chișinău, transmite Ziarul de Gardă.

„Acum ducem o luptă importantă împotriva corupției din sectorul justiției. Știm că corupția instituțională și lipsa onestității în justiție sabotează credința că democrația poate oferi securitate, oportunități economice și dreptate. Facem apel la aliații noștri democratici să ni se alăture în introducerea unui regim global de sancțiuni pentru a identifica și a descuraja cazurile de mare corupție”, a menționat președinta Republicii Moldova în discursul tău.

Totodată, o altă problemă abordată în mesaj a fost propaganda și dezinformarea:

„La fel de important, trebuie să lucrăm împreună mai eficient pentru a contracara dezinformarea și propaganda. Ele amenință regimurile noastre democratice. Astăzi, într-un efort regional comun realizat de opt guverne, prim-ministrul țării noastre a expediat o scrisoare deschisă marilor companii de tehnologie, cerând soluții mai bune pentru prevenirea răspândirii narativelor false care ar putea destabiliza țările noastre”, a punctat aceasta.

„În timpul războiului, Moldova este un test de turnesol pentru SUA, statele membre UE și alte națiuni democratice. Stabilitatea noastră este în interesul vostru”, a punctat președinta, sugerând că Moldova este în prezent într-o situație critică, amenințată de războiul din Ucraina și războiul hibrid, conform TV8.md, citat de g4media.