Dan Vîlceanu deputat PNL a atacat marţi, la Ora Guvernului, pe ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, spunând că acesta a crescut deficitul bugetar şi a făcut mari împrumuturi anul trecut: „Dvs, de la PSD, aveţi o pasiune pentru găuri”.

„Încep prin a spune adevărul. Dl. Câciu a preluat mandatul în noiembrie 2021 moştenind un deficit de 4,7% din PIB. În ultima lună a reuşit să facă 2% din PIB în plus şi atunci am terminat anul cu 6,7. Date verificabile. Mai mult, îmi pare rău că tot continuăm să ne aducem aminte de pandemie. Pandemia a fost un moment complicat pentru toată ţara. Se pare că numai pentru PSD e un motiv de laudă tot ce s-a întâmplat atunci şi vă lăudaţi cu suferinţa românilor. (…) Când vine vorba despre vaccinuri faceţi o întrebare dlui Rafila”, a spus Dan Vîlceanu.

Potrivit acestuia social-democraţii au „o pasiune pentru găuri”.

„În 2017 aţi mai inventat o gaură. Gaura pe care Liviu Dragnea o ancheta cu comisie împotriva lui Dacian Cioloş. Acum vă autogăuriţi, practic. Veniţi şi spuneţi că există o gaură de 20 de miliarde în buget. Păi faceţi comisie de anchetă să-l anchetaţi pe dl. Câciu. Mai mult decât atât, dle Câciu, nu puteţi prezenta numai ce vă convine. Anul trecut v-aţi împrumutat 250 de miliarde. Este un nivel istoric. Niciodată România nu s-a împrumutat într-un an 250 de miliarde. Dle Câciu, nu puteţi să daţi vina pe ANAF şi pe colectare. Legea bugetului dvs aţi făcut-o”, a adăugat Vîlceanu.