Ambasadoarea României în Regatul Unit, Laura Popescu, a fost desemnată diplomatul anului din Europa de membrii corpului diplomatic din Londra în cadrul galei “Diplomat Awards 2023”  organizată de The Diplomat Magazine.

Anunțul a fost făcut de șefa misiunii diplomatice a României la Londra într-o postare pe Twitter.

Laura Popescu a subliniat că este o “onoare imensă” să fie desemnată diplomatul anului din Europa, scrie caleaeuropeana.

“Mulțumesc mult fantasticei comunități diplomatice de aici. Mulțumesc mult echipei mele de la Ambasada României, deoarece acest premiu reflectă de asemenea dedicarea și munca echipei”, a scris Laura Popescu.

The Diplomat Magazine este o publicație de top în domeniul afacerilor externe care provoacă discuții inteligente din inima comunității diplomatice.

În ceea ce o privește, Laura Popescu a fost numită ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu reședința la Londra, în ianuarie 2021, printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis.

În rândul comunității diplomatice din Regatul Unit, Laura Popescu este și președinte al Rețelei Femeilor în Diplomație.

În ultimii d0i ani, cel mai important rezultat în sfera relațiilor diplomatice bilaterale româno-britanice a fost semnarea, la 23 martie 2023, a unei noi Declarații Comune a Parteneriatului Strategic, la nivelul miniștrilor de externe, și lansarea, la Londra, a primei ediții a forumului bilateral, printre obiective fiind consolidarea apărării pe termen lung a NATO pe flancul estic și la Marea Neagră.