Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că desemnarea candidaţilor liberali la alegerile europarlamentare de anul viitor va trebui făcută pe regiuni, el apreciind că Moldova va trebui să aibă un reprezentant în viitorul Parlament European.

Alexandru Muraru a declarat, marţi, în cadrul Forumului Administraţiei Publice Locale PNL Iaşi, întrunire la care au fost prezenţi preşedintele PNL Nicolae Ciucă, dar şi secretarul general al partidului, Lucian Bode, că în prezent Moldova nu are niciun europarlamentar liberal, el cerând ca locurile eligibile să fie împărţite în cadrul PNL pe regiuni.

”Prima bătălie este cea a europarlamentarelor. Noi am câştigat o singură dată aceste alegeri, în 2019, cu 27 la sută, când am luat zece mandate de europarlamentar. Dar vă spun, din păcate, un lucru: PNL nu are niciun europarlamentar din Moldova. Prin urmare, dragi colegi, stimată conducere centrală, alegerea europarlamentarilor în 2024 dintre membrii PNL va trebui făcută pe regiuni. Moldova va trebui să dea un europarlamentar, iar Iaşiul are cea mai importantă organizaţie din Moldova”, a afirmat şeful liberalilor ieşeni, Alexandru Muraru.

Totodată, Muraru este convins că PNL va câştiga alegerile locale în judeţul Iaşi.

După 2024, Iaşiul va fi tot liberal. Vă promit aici că vom recâştiga Consiliul Judeţean, vom menţine şi Primăria Iaşi, iar cei 51 de primari plus alţi colegi îşi vor câştiga mandatele. (…) Când vorbim la Iaşi de administraţie liberală vorbim de un proiect de 100 de milioane de euro de modernizare a aeroportului, vorbim de reabilitarea Spitalului de Copii «Sfânta Maria», dar vorbim şi de alte două proiecte care au susţinerea Guvernului şi se vor întâmpla la Iaşi, respectiv Sala Polivalentă care va avea destinaţie regională, de 100 de milioane de euro, şi Institutul Regional de Boli Cardiovasculare, proiect de peste 300 de milioane de euro”, a adăugat deputatul Alexandru Muraru.

Liderul liberal ieşean i s-a adresat premierului Nicolae Ciucă, spunându-i că Iaşiul nu cere nimic din ceea ce nu i se cuvinte, dar că judeţul are nevoie de investiţii.

”Domnule prim-ministru, Iaşiul nu cere nimic din ceea ce nu i se cuvine. Acest judeţ, cel mai mare din România după Bucureşti, conform ultimului recensământ, are nevoie de investiţii pentru ca întreaga regiune să se dezvolte. Nu există un Iaşi puternic şi o Românie puternică fără o Moldovă puternică, iar noi sperăm ca această forţă politică, PNL, să radieze în întreaga regiune şi să putem ajuta şi colegii noştri din celelalte judeţe”, a precizat şeful PNL Iaşi, Alexandru Muraru.