Robert Sighiartău, secretarul general al PNL și deputatul PNL, Diana Morar,  participă la dezbaterile privind legile Educației.

Proiectul privind Legea Învățământului Universitar și proiectul privind Legea Învățământului Preuniversitar – cele două proiecte de lege ale Educației – au fost aprobate de Guvern urmând a intra în dezbaterea Parlamentului.

„Sunt zile pline în comisia de învățământ în această perioadă. Dezbatem legile educației, cu sute de amendamente primite, în ședințe care se întind până seara. Sunt decizii importante de luat, de la introducerea de concepte și abordări conectate la realitățile din piața actuală a muncii, până la examenele naționale sau clarificarea unor aspecte pentru diverse categorii de copii care până acum erau destul de ambiguu tratate”, potrivit deputatului Morar.

Mă bucur că a fost acceptată de colegi și de Ministerul Educației propunerea mea de a introduce printre sancțiunile disciplinare suspendarea de la cursuri a elevilor care săvârșesc abateri grave, cu obligația de reabilitare comportamentală, dar și psihică, ce urmează a fi derulată cu sprijinul consilierilor școlari, cu evaluarea momentului optim pentru întoarcerea elevului în colectivitate.
Astăzi vom încheia prima lege pentru învățământul preuniversitar și continuăm cu celelalte. Sunt, desigur, subiecte care trezesc dezbateri aprinse și e firesc să fie așa. Legile educației ne vizează pe toți, deopotrivă elevi, părinți, profesori, factori de decizie. Reformele nu sunt ușoare și schimbările, de multe ori, au nevoie de timp pentru a fi acceptate și înțelese. Exercițiul democratic pe care îl derulăm în acest zile în Camera Deputaților demonstrează că românii pot și trebuie să aibă mai multă încredere în legiuitor”, scrie aceasta pe pagina sa de socializare.
La rândul său, deputatul PNL Robert Sighiartău a menționat că a depus multe amendamente „care să asigure copiilor un mediu sănătos și moral pentru a obține cunoștințe esențiale pentru dezvoltarea lor”, pe pagina de facebook.