Liderului AUR a descris UDMR ca „o uniune culturală, un terorist etnic, care blochează orice formă de eficientizare a administrației locale”. La rândul ei, formațiunea UDMR, prin vocea liderului deputaților Uniunii, Csoma Botond, respinge afirmațiile și descrie AUR ca fiind un partid „șovin și stupid”.

„Resping cu fermitate acea acuzaţie de „terorism etnic”. Consider că acest nou derapaj al AUR denotă faptul că AUR este un partid politic şovin şi stupid. Sigur că n-a adus niciun argument în favoarea acestei afirmaţii, pentru că nu avea de unde, când a spus o asemenea prostie. Iar în legătură cu reorganizarea teritorială liderul AUR a minţit, UDMR nu s-a opus niciodată acestei reorganizări. Am spus că trebuie să se facă o analiză temeinică.

Această reformă administrativ teritorială a apărut în politica românească numai la nivel de declaraţii. N-a făcut nimeni o analiză cum ar trebui să se facă. Au fost nişte afirmaţii generale. Nu cred că o reformă administrativ-teritorială trebuie să se desfăşoare în acest mod”, a declarat Csoma Botond pentru Agerpres.

Liderul deputaților UDMR susține că AUR nu are un program coerent de guvernare pentru România și vine cu atacuri „șovine”, în contextul în care se apropie campania electorală.

AUR are acest element de şovinism, atacă de multe ori comunitatea maghiară şi UDMR. Nu este prima dată când liderul AUR face acest lucru, o să mai facă. Din păcate, cu apropierea alegerilor vom asista şi la mai multe atacuri şovine din partea AUR-ului, fiindcă ei sunt incapabli să guverneze această ţară, deşi ei susţin că doresc acest lucru. Nu au idei, nu un program coerent de guvernare pentru România. Şi, când nu ai nicio opinie, nu ştii ce să faci, atunci vii cu atacuri de acest gen„, a transmis liderul deputaţilor UDMR, potrivit sursei citate.