Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a precizat o listă cu nume de liberali care ar trebui să se regăsească în noul Guvern, ca o contrapondere la liderii PSD. Acesta nu a exlcus nici propria prezență în noul Executiv.

Vreau ca PNL să aibă o prestație bună, ca acest partid să vină cu o garnitură bună, având în vedere că PSD vine cu lideri de la Marcel Ciolacu la Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Alexandru Rafila. E normal ca și PNL să vină cu ce are mai bun ca leadership, atât la nivel de profesionalism cât și la nivel comunicațional, pentru a nu mai avea problema pe care fostul președinte PNL, domnul Blaga, a semnalat-o, de a nu mai avea persoane care să le punem lângă stâlpi și să nu le recunoască lumea”, a declarat Rareș Bogdan, într-o intervenție la Antena 3, scrie adevarul.

Dacă e nevoie de mine și consideră că va trebui să fac parte, voi veni, deși am proiecte importante la Bruxelles, dacă nu, sunt convins că trebuie să mergem pe nume foarte importante, de la Dan Motreanu la Robert Sighiartău, Rareș Bogdan, Raluca Turcan, George Flutur, etc”, a completat liderul eurodeputaților PNL.

Reprezentantul liberalilor a precizat că „miniştrii vor avea şi un rol important în campania electorală din 2024 şi de asemenea în prestaţia guvernamentală”.

Prim-vicepreședintele PNL a vorbit și despre protocolul de colaborare, despre care a afirmat că ar trebui să fie menținut așa cum a fost încheiat în noiembrie 2021, pentru a nu fi discuții.

Pentru a evita negocieri care nu cred că ar fi pe placul cetăţenilor României şi nici în folosul politicilor in interiorul României, cred că ar fi mult mai simplu să aplicăm întocmai protocolul şi lucrurile se pot regla în trei zile. În cazul în care trecem la negocieri şi PSD doreşte să păstreze o poziţie sau alta, PNL îşi doreşte ceva, deja lucrurile pot deveni complicate şi pot să treneze iar noi avem în momentul acesta cu totul şi cu totul alte preocupări legate de absorbţie, de PNRR, de condiţionalităţi. Nu cred că ar fi oportun pentru România să trecem la o negociere de săptămâni sau luni de zile”, a mai afirmat Bogdan.