După un proces care a durat 8 ani, fostul ministru al finanţelor, Darius Vâlcov, a primit azi verdictul final în dosarul în care era acuzat că a adunat un adevărat tezaur din infracţiuni de corupţie. În primă instanță, el primise o condamnare de 8 ani de închisoare.

Acesta este deja stabilit în Italia, unde și-a deschis o firmă, cu sediul la Milano.

În Italia se află acum în libertate și alți fugari căutați de Poliția Română: fosta șefă a DIICOT Alina Bica, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, Cornel Bogdan Popa și Romeo Albu, condamnați în dosarul lui Sorin Oprescu, Dragoș Săvulescu, Mario Iorgulescu, omul de afaceri Sorin Strutinsky, fostul europarlamentar Marian Zlotea și fostul președinte al CJ Neamț, Ionel Arsene.

În decizia de azi, ÎCCJ a menținut măsurile asigurătorii luate faţă de Darius Vâlcov, până la concurența sumei de 6.200.000 de lei.

În același dosar, alături de fostul ministru, au mai fost condamnați:

● Minel Prina (fost primar al municipiului Slatina) – 4 ani şi 6 luni de închisoare;

● Lucian Petruţ Şuşală (fost şofer al lui Darius Vâlcov) – 2 ani cu suspendare;

● Petre Bogdan Timofte (afacerist) – 3 ani de închisoare;

● Constantin Tomescu (afacerist) – 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de DNA în mai 2015, pe când ocupa funcția de senator, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare de bani şi de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcția.
În dosarul DNA există și stenograme cu discuțiile purtate de cei care administrau, ca paravane, firmele controlate de Darius Vâlcov.

Sursa libertatea.ro