Familia Furdui s-a întors în România – Familia Furdui, căreia autoritățile germane îi sechestraseră 7 copii, s-a întors în România. Chiar dacă problemele cu autoritățile germane nu s-au terminat.

Familia Furdui, care locuia de câțiva ani în Walsrode cu cei șapte copii, s-a întors în patrie. În urmă cu aproximativ doi ani, Jugendamt a sechestrat copii familiei, cu acuzații diverse. A fost nevoie de mult efort pentru ca familia să își recupereze copiii. Au avut loc mobilizări internaționale, intervenții politice.

Camelia Furdui spune că s-au mutat în România cu copiii. Înainte de Paște, familia a început o călătorie de vacanță planificată inițial în țară. În această perioadă s-a luat decizia de întoarcere, scrie kreiszeitung,de.

„Am locuit în străinătate 21 de ani”, scrie Camelia Furdui, „era necesară o schimbare”.

„Am fost din nou aici pentru puțin timp după vacanță, l-am adus și pe David, fiul cel mare, pentru că toți copiii au vrut doar să fie împreună”.

În discuțiile cu autoritățile, chestiunea legată de custodie va continua. Petru Furdui, tatăl Leei în vârstă de trei ani, ar fi fost nevoit să-și ducă zilnic fiica la grădinița din Ostenholz și ar fi rămas șomer.

Familia a decis, în cele din urmă, să se întoarcă acasă. „Am găsit o căsuță lângă bunicii mei, într-un peisaj frumos în care acum lalelele înfloresc atât de frumos. Copiii preferă să stea în grădină, să se joace împreună și să se simtă bine.” La doar patru kilometri se află o școală germană, iar la un kilometru o grădiniță. Se potrivește familiei. Petru Furdui are perspective bune de a-și găsi un loc de muncă ca instalator.

Călătoria familiei nu s-a încheiat încă. Casa de pe Kammererstrasse din Walsrode, în care familia s-a simțit foarte confortabil și unde sunt vecini grozavi, urmează să fie vândută. Familia Furdui mai au mult de lucru, inclusiv în Germania.

Mă simt din nou mai confortabil cu copiii mei și aștept cu nerăbdare un viitor bun”. Micuța Lea tocmai intră în casă, aducând un buchet de flori. Odiseea familiei pare să aibă un final fericit. Vrem să mulțumim tuturor celor care au contribuit la acest final fericit și ne-au susținut. A fost o perioadă foarte dificilă pentru amândoi, pentru mine și soțul meu. Am ajuns din nou într-o lume mai bună, a spus Camelia.