Rușii care se răzvrătesc, cei prinși că au băut alcool sau cei care încearcă să plece de pe front sunt închiși în gropi acoperite cu grilaj metalic, transmite ministerul britanic al Apărării într-o relatare despre cum comandanții ruși ar fi început să-și pedeapscă zdravăn subalternii.

Lipsa disciplinei nu mai este tolerată de liderii militari ruși, mai ales pe fondul pierderilor semnificative ale armatei Moscovei dar și după ce Valery Gherasimov a devenit comandantul general al războiului din Ucraina, în luna ianuarie a acestui an.

În ceea ce rușii numesc ”zindani”, niște gropi săpate în pământ, în care sunt coborâți soldații indisciplinați, aceștia sunt ținuți cu un grilaj de metal care închide groapa.

„Mai multe rapoarte recente de la personalul rus dau relatări similare cu privire la faptul că au fost plasați în Zindans pentru abateri, inclusiv pentru beție și încercarea de a-și rezilia contractele”, a declarat Ministerul Apărării într-o declarație postată pe Twitter.

Acesta continuă să noteze că, în primele luni ale războiului, mulți comandanți ruși au adoptat „o abordare relativ ușoară” în aplicarea disciplinei, „permițându-le celor care au refuzat să se înroleze să se întoarcă în liniște acasă”.

Dar, cândva în jurul toamnei anului 2022, au existat rapoarte despre multiple inițiative din ce în ce mai draconice pentru a îmbunătăți disciplina pe front. Se spune că acest lucru s-a întâmplat în special după ce Rusia l-a numit pe Valery Gherasimov în calitate de comandant general pentru război.

sursa G4Media.ro