Reprezentatul Ministerului Finanțelor în cadrul Comitetului de supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc a câștigat cumulat timp de trei ani aproximativ 100.000 de euro la pariuri jucate la același operator. Experții în domeniu spun că, legal, acest lucru este imposibil și cer verificarea operatorului de pariuri deoarece acesta este obligat să țină evidența tuturor câștigurilor pe o perioadă de cinci ani.

Raul Cristian Petrescu care este reprezentantul Ministerului de Finanțe în cadrul Comitetul de supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) este, probabil, printre cei mai norocoși oameni din lume după ce, așa cum scrie PRESShub, a câștigat oficial la pariuri timp de trei ani la rând sume importante și destul de constante dacă ne referim la cuantum.

În trecut, Petrescu a fost coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală din ANAF, iar la ONJN a ajuns în 2021 când a fost numit de către premierul de atunci, Florin Cîțu.

Trei ani la rând, cel care s-a ocupat de combaterea fraudelor fiscale și acum are în sarcină monitorizarea pieței jocurilor de noroc a menționat în declarațiile de avere câștiguri între 34.000 și 40.000 de euro anual, doar din pariuri sportive, arată Presshub.

Prea mare concidență

Sorin Constantinescu, unul dintre cei mai apreciaţi experţi din industria de gambling din România a explicat pentru „Adevărul” de ce câștigurile dobândite de Raul Cristian Petrescu la pariuri nu pot fi reale. „Este o prea mare coincidență ca trei ani la rând să câștigi sume asemănătoare la pariuri, în jur de 30.000 de euro. Mai mult, câștigurile sunt realizate și la aceeași firmă lucru din nou imposibil pentru că de obicei persoanele care au astfel de obiceiuri folosesc mai mulți operatori de pe piață. Repet, 100% nu este o chestie reală, iar acest lucru s-ar putea verifica foarte ușor la operatorul de pariuri pentru că acesta este obligat să țină evidența tuturor câștigurilor pe o perioadă de cinci ani. S-ar putea vedea atunci și pe ce și când a pariat și mai apoi câștigat Raul Cristian Petrescu. Oricum este cert că avem o lacuna a legii. Să mă explic. Conform legii, cei care organizează jocuri de noroc sau pariuri nu au voie să joace. Totuși, interdicția nu există și pentru cei care autorizează și controlează această piață a jocurilor de noroc, respectiv pentru cei din Comitetul de supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, adică nici pentru Raul Cristian Petrescu. Sigur, nu este moral, zic eu, dar interzis prin lege nu este”, a precizat Sorin Constantinescu.

Mai mult decât imoral?

La rândul lui, avocatul Adrian Cuculis vede un confict de interese în acest caz. 

Mai multe puteți citi pe adevarul.ro