Dacă toată lumea vrea să desemneze cel mai frumos oraș, românii au votat și pentru cel mai urât. Corabia, Făgăraș, Constanța, Țăndărei și Giurgiu au primit cele mai multe voturi.

Orașe precum Brașov, Iași, Cluj, Timișoara sau Oradea apar în multe referiri din media sau pe rețelele sociale ca fiind cele mai frumoase din România. Platforma online Reddit a fost „sediul” unei dezbateri între internauții care au vrut să aleagă cel mai urât oraș din România.

Propunerile și motivațiile aduse sunt foarte interesante, chiar dacă, de obicei, sunt subiective. Există, însă, și câteva păreri de la persoane care „au luat România la pas” și au ajuns în foarte multe orașe, din toate zonele țării. Dintre toate propunerile, câteva s-au remarcat și au primit cel mai mare număr de voturi.

Există și o postare care pretinde că toate orașele din România sunt la fel, în afara centrelor istorice. „În primul rând, pot să afirm că toate orașele românești arată, în mare, la fel. Toate au blocuri comuniste, acele blocuri de un gri deprimant, împrejmuite cu garduri, unde sunt 2-3 plante întreținute de pensionarul de la parter. Sigur, unele orașe au un centru frumos (Brașov, Timișoara), dar, odată ce ieși din centrul respectiv, dai exact de același peisaj care e în toate orașele din țară. Practic, dacă te leagă cineva la ochi și te lasă pe aleea unui cartier construit de comuniști, habar n-ai în ce oraș poți fi, dacă te raportezi la arhitectura cartierului. Doar numerele de înmatriculare ale mașinilor te mai scot din dilemă”, se spune în postare.

În cele din urmă, cele mai multe voturi au mers spre Corabia, urmat de Făgăraș, Constanța, Țăndărei și Giurgiu.

Sursa adevarul.ro