O vastă operaţiune a poliţiei împotriva mafiei calabreze, ‘Ndrangheta, a fost lansată miercuri dimineaţa în mai multe ţări europene, printre care Germania, unde au avut loc percheziţii şi arestări, au anunţat autorităţile judiciare din această ţară.

Cu numele de cod Operațiunea „Eureka”, raidurile au avut loc după aproape patru ani de investigații extrem de secrete privind organizația mafiotă calabreză.

Se crede că organizația mafiotă a introdus ilegal cantități mari de cocaină din America de Sud în Europa în nave container care ajungeau la Anvers, Rotterdam și în portul calabrez Gioia Tauro. O parte din cantitatea de cocaină livrată a fost apoi trimisă în Australia.

În Germania, raidurile s-au concentrat asupra unor obiective din landurile Renania de Nord-Westfalia, Bavaria, Turingia, Renania-Palatinat și Saarland. Peste 1.000 de ofițeri de poliție au fost desfășurați în toată Germania.

Investigațiile privind telefoanele criptate au jucat un rol important în ceea ce privește operațiunile de miercuri. Poliția a reușit să spargă serviciile criptate EncroChat și SkyEcc, ceea ce i-a oferit o imagine asupra modului în care funcționează organizația mafiotă.

Operaţiuni ale poliţiei s-au desfăşurat de asemenea în Belgia, Franţa, Italia, Portugalia şi Spania, mai arată comunicatul, potrivit Agerpres.

Sursa G4Media.ro