Lucian Bode, ministru de Interne și secretar general al PNL, a declarat miercuri seară, la TVR Info, că partidul său îşi doreşte să aibă un candidat bun la alegerile prezidenţiale astfel încât să poată da preşedintele României pentru următorii cinci ani. Bode a avansat și un nume – Nicolae Ciucă, actualul premier și președinte al PNL.

„Ne propunem ca anul viitor să avem un candidat care să dea preşedintele României pentru următorii 5 ani. Un candidat cu şanse să câstige Presedinţia României. Astăzi preşedintele PNL este opţiune pentru a candida la funcţia de preşedinte al României”, a afirmat Lucian Bode.

PNL îşi propune să guverneze bine România şi în acest an şi anul viitor, să obţinem un scor bun la alegerile de anul viitor, astfel încât să guvernăm România şi după 2024”, a mai spus secretarul general al PNL.

Bode a dat asigurări că rocada guvernamentală va avea loc  la timp și respectând protocolul dintre partide.

Sunt convins că vom reuși să realizăm această rocadă guvernamentală pentru prima dată în cei 32 de ani de democrație, fără prea multe discuții. Se discută prea multe despre această rocadă, când ea trebuie făcută întocmai și la timp. Întocmai – cum scrie Protocolul. Și la timp – până la 1 iunie.”

Eu am spus de fiecare dată că, pentru mine, este importantă direcţia în care va merge România anul viitor. Pentru mine e important ca Partidul Național Liberal să rămână la guvernare şi după 2024, să guverneze bine România. În aceste conditii eu voi rămâne în viitorul Guvern dacă PNL va dori acest lucru, dacă preşedintele României şi presedintele PNL îmi vor acorda sprijin”, a mai afirmat Bode.

Nu este niciun dubiu că rocada se va întâmpla la timp și viitorul prim ministru va fi desemnat de președintele României în urma consultărilor de la Cotroceni. Propunerea PSD este președintele partidului, Marcel Ciolacu, nu este niciun dubiu că în acest an noi lucrăm într-o încorsetare bugetară dată de bugetul pe 2023 aprobat deja. […] Vom avea un nou program de guvernare, cum este firesc, dar bugetul României este același”, a mai precizat liderul liberal.