Conform stiripesurse.ro  PNL anunță că va fi la guvernare și după 2024: Vom propune un candidat la Președinție care să câștige și vom guverna bine.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode, în calitatea sa de secretar general al PNL. Acesta susține că  ”Partidul Naţional Liberal îşi propune să guverneze bine România şi în acest an şi anul viitor. Ne propunem să obţinem un scor bun la alegerile de anul viitor, astfel încât să guvernăm România şi după 2024. Ne propunem ca anul viitor să avem un candidat care să dea preşedintele României pentru următorii cinci ani”, a spus el în cadrul unei interviu la TVR Info.

Întrebat dacă acel candidat capabil să câștige este actual premier și președinte al PNL, Lucian Bode a precizat:

”Un candidat cu şanse să câştige preşedinţia României. Astăzi, preşedintele Partidului Naţional Liberal este o opţiune pentru a candida la funcţia de preşedinte al României. Dacă vom reuşi, şi sunt convins că vom reuşi, să realizăm această rocadă guvernamentală, pentru prima dată, iată, în cei 32 de ani de democraţie, fără prea multe discuţii, pentru că se discută mult prea mult, se discută mult prea mult despre această rocadă, când ea trebuie făcută întocmai şi la timp. Întocmai, aşa cum scrie protocolul, şi la timp, până la 1 iunie.

Sunt convins că şi noi, şi partenerii de coaliţie, ne vom valida ceea ce ne dorim să avem în urma acestei rotaţii, rocade la guvernare, iar după ce validăm în structurile noastre de conducere, cu certitudine vom merge…”

În context el a precizat că o întâlnire privind felul în care PNL va aborda negocierile cu PSD privind rotația premierilor va avea loc săptămâna viitoare.

”Săptămâna viitoare, în zilele următoare. Săptămâna viitoare cu siguranţă vom avea discuţii în forurile noastre de conducere, după care vom agrea în coaliţia de guvernare ceea ce fiecare a decis în structurile sale de conducere.”