Președintele Klaus Iohannis și soția sa participa sâmbătă6 mai, la ceremonia de încoronare a Regelui Charles, care ar urmă să înceapă la 13.00, ora României. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns vineri, la Londra, unde au loc festivitățile pentru încoronarea noului rege al Marii Britanii, Charles și a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care mărturisește că se simte „onorat” că va participa la acest moment istoric.

Onorat să mă aflu astăzi la Londra, pentru a lua parte la festivitățile prilejuite de încoronarea Majestății Sale Regele Charles al III-lea, un moment istoric și o celebrare a tradițiilor monarhiei britanice”, a scris Iohannis într-o postare pe Facebook.

Administrația Prezidențială a prezentat programul șefului statului în cele două zile în care au loc festivitățile pentru încoronarea noului rege al Marii Britanii, Charles.

Președintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la recepția oferită de Majestatea Sa regele Charles al III-lea pentru șefii de delegații. Recepția a început la ora 19.00.

Șeful statului merge sâmbătă la Westminister Abbey pentru a participa la ceremonia „încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea și a Reginei Camilla”, eveniment care ar urma să înceapă la 13.00, ora României.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi regina consoartă Camilla sunt încoronaţi sâmbătă la Abaţia Westminster din Londra în cadrul unei ceremonii oficiale care se aşteaptă să fie urmărită în întreaga lume.