Premierul Nicolae Ciucă spune că angajaţii acestei structuri au dovedit, prin misiunile îndeplinite, că reprezintă „garantul siguranţei, preciziei şi al fermităţii. La mulţi ani şi succes în misiunile viitoare!”

Nicolae Ciucă mai spune că fiecare misiune îndeplinită cu succes de angajaţii SPP conturează şi mai mult imaginea României ca partener de încredere în plan extern şi ca spaţiu de stabilitate şi securitate.

„În acest fel, profesioniştii SPP au demonstrat, prin misiunile îndeplinite ireproşabil, că reprezintă garantul siguranţei, preciziei şi al fermităţii. Îi felicit pentru buna reputaţie pe care o aduc României prin modul exemplar de acţiune Profesioniştii din această structură şi-au îndeplinit cu deplină responsabilitate misiunile încredinţate, contribuind la credibilitatea şi siguranţa României.

Complexitatea activităţilor desfăşurate de personalul SPP implică pregătire asiduă şi provocări în continuă schimbare, cărora această structură de elită le-a făcut faţă cu brio de fiecare dată, inclusiv pentru siguranţa oaspeţilor oficiali ai statului român„, se mai arată în mesajul premierului.