Agrointel.ro informează: Polonia va cere impunerea de sancțiuni UE asupra importurilor de produse agricole rusești în Europa, a anunțat reprezentantul Permanent al Poloniei pe lângă UE, Andrzej Sadoś. Acesta a spus că este ”inacceptabil” să se permită importurile din Federația Rusă, sub pretextul securității alimentare.

Reprezentantul Permanent al Poloniei pe lângă UE, Andrzej Sadoś, a anunțat că se va cere impunerea de sancțiuni UE asupra importurilor de produse agricole rusești în Europa.

”Considerăm că este inacceptabil să se permită importarea în UE a produselor agricole din Rusia sub pretextul securității alimentare. Considerăm că sancțiunile asupra produselor agricole rusești ar trebui impuse imediat, fie și doar din cauza problemelor legate de importul de produse ucrainene în UE” a declarat acesta.

Andrzej Sadoś este de părere că Europa nu este amenințată de perturbarea lanțului de aprovizionare agricol. ”În prezent, Europa nu este amenințată de perturbarea lanțului de aprovizionare agricol. Dimpotrivă. Avem o problemă de surplus. În prezent, rezolvăm problema creșterii semnificative a importurilor de produse agricole din Ucraina”,  a adăugat el.

Apelul lui Sadoś pentru sancţiuni fără precedent asupra produselor alimentare vine imediat după ce Varşovia s-a despărţit de Kiev pentru a cere limite pentru cerealele ucrainene care intră în Polonia şi în alte ţări UE. În contextul în care fermierii polonezi suferă din cauza scăderii preţurilor, Comisia Europeană a ajuns la sfârşitul lunii aprilie la un acord de principiu cu Polonia, Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia pentru a permite tranzitul cerealelor ucrainene pe teritoriul lor, fără ca acestea să intre pe pieţele lor interne.