Un salariu extrem de atractiv în perioada campaniei de recoltat pentru cei dispuși să lucreze sezonier, spune agrointel.ro

Până la 3.000 de euro pe lună poate câștiga un operator pe o combină modernă, într-o fermă care face și prestări de servicii pentru agricultori.

Fermierul Alexandru Florin Florea, din localitatea Pielești, județul Dolj, a arătat printr-un anunț postat pe internet că este în căutarea unui operator pentru o combină cu care se fac prestări de servicii la recoltat. Plata pe ziua de lucru este de 500 de lei, ceea ce înseamnă că, într-o lună muncită zilnic, se poate ajunge la un venit de 15.000 de lei, echivalentul a 3.000 de euro.

Fermierul a scris pe pagina sa de Facebook: ”Caut combainier pentru campania agricolă de recoltat 2023 (orz, grâu, rapiță, floarea-soarelui). Se lucrează pe combină Claas Lexion 570 cu climatizare, revizie totală făcută anual, heder cu lățime de 7,5 metri cu auto-contur. Caut persoană doar cu experiență pe combină, cu permis categoria B cel puțin, care sa nu fie consumator de băuturi alcoolice în timpul lucrului și dispus să se deplaseze în județele Dolj, Olt, Vâlcea și Mehedinți ( combina face prestări servicii). Combainierul trebuie să își sufle și greseze zilnic combina (nu caut om doar pentru a manevra volanul). Ziua de lucru este plătită cu 500 de lei (se va lucra în jur de 30 de zile la păioase și 20-30 zile la plante prășitoare). Atenție, caut doar om cu experiență pe combină!”

Oferta este încă deschisă pentru că sunt mai multe posturi disponibile.

”Am găsit un om, dar am nevoie de doi sau trei oameni. Sunt un fermier micuț, dar fac și prestări servicii de aceea am nevoie de combainieri sezonieri. Avem 150 de hectare cu grâu, rapiță, floarea-soarelui, dar de acestea ne ocupăm în familie, eu și tatăl meu. Avem nevoie pentru activitatea de prestări servicii de om cu experiență pentru că sunt utilaje pe care nu poți angaja un începător. Avem în total patru combine, dintre care una mai micuță, dar toate au fost cumpărate cu mari eforturi, nu au fost ieftine deloc”, a explicat Alexandru.

Fermierul Alexandru Florin Florea a spus că pentru o zi de lucru oferă cazare, hrană și 500 de lei minim. Dacă combainierul lucrează peste norma minimă stabilită, acesta poate câștiga chiar și mai mulți bani.

”Ziua de lucru este de 500 de lei, asta în condițiile în care îi asigur cazare și masă. Combinele sunt de capacități mari, pot face undeva la 60 de hectare pe zi, dar eu am pus un minim de 20 de hectare pe zi, dar dacă trage și face 40-60 de hectare eu îi măresc salariul. Nu va rămâne angajat la noi permanent, recoltatul fiind o activitate sezonieră”

Alexandru Florin Florea a menționat că a plecat de la zero acum 3 ani în activitatea de prestări servicii în agricultură și a reușit deja să achiziționeze trei mari utilaje.