PSD a jucat când în Opoziție, când la guvernare, doar că atunci când ai funcția de prim-ministru, nu mai poți să joci chiar atât de ușor acest rol, spune la RFI vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă. Eurodeputatul dă vina pe ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), pentru întârzierea unor reforme din PNRR.

Gheorghe Falcă atrage atenția că ”în primele trei luni de zile, nu s-a realizat nici un jalon. Erau de realizat mai multe jaloane pentru PNRR”.

Întrebat a cui este vina, eurodeputatul PNL a răspuns: ”A unor miniștri și în special a ministrului Muncii, care nu a reușit în luna decembrie să avem pensiile speciale ca reformă, nu avem până acum reforma pensiilor, trebuie să pregătim reforma salarizării unice, toate aceste lucruri trebuia să fie pe masa Guvernului în acest moment”.

”PSD-ul și unii lideri din PSD au jucat când în Opoziție, când la guvernare, doar că atunci când ai funcția de prim-ministru, nu mai poți să joci chiar atât de ușor acest rol. Îmi aduc aminte că se spunea că România are o taxare pe muncă prea mare și trebuie să o reducem, lucru cu care am fost toți de acord și am aplaudat acest mesaj. În schimb, la câteva luni de zile, s-a venit cu suprataxarea, ca și cum românii au prea mulți bani în buzunare și trebuie să le luăm din acești bani.

Asta arată inconsecvența celor de la PSD, asta arată modul în care gândesc ei politica statului, întotdeauna pe interesul de moment. Lucrul acesta cred că se va schimba în momentul când ai responsabilitatea guvernării din funcția de prim-ministru”, este de părere eurodeputatul Falcă privind raportul de forțe în interiorul coaliției după rocadă.