Potrivit stiri.tvr.ro accesul în Palatul Parlamentului a fost suspendat încă de dimineață pentru persoanele fără legitimație permanentă, în urma unui incident de securitate. O colaboratoare a partidului AUR a încercat să intre în clădire cu patru gloanțe.

Este vorba despre Ariadna Cârligeanu, invitată la grupul parlamentar. Femeia a fost oprită de SPP la un punct de control și a fost dusă la o secție de poliție pentru verificări. Potrivit unor surse judiciare, gloanţele nu puteau fi folosite. Fuseseră trase și nu aveau tub.

Polițiștii au deschis dosar penal, iar femeia va fi cercetată în libertate.

Deputatul AUR Dan Tanasă spune că erau suveniruri, obiectele găsite asupra colaboratoarei partidului şi acuză presa că inflamează „în mod artificial” non-subiecte.

În urma acestui incident, conducerea Camerei Deputaților a decis ca temporar, persoanele care nu dețin legitimație eliberată de Senat sau Camera Deputaților să nu mai aibă acces pe la intrarea Izvor.

Femeia a fost dusă la secţia de poliţie şi este cercetată de poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„La data de 10 mai, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Secţia 17 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la punctul de acces într-o instituţie publică din Sectorul 5, ar fi fost identificată o persoană care ar avea asupra sa elemente ce par a fi muniţie”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului București.

Persoana respectivă a fost condusă la sediul secţiei în vederea continuării verificărilor.

„Cercetările sunt continuate de către Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5”, arată sursa citată.

Colaboratoarea AUR a fost oprită, miercuri, la intrarea în Palatul Parlamentului, după ce reprezentanţii SPP au descoperit, la controlul de la poarta de acces, patru cartuşe.

Potrivit unor surse din Poliţie, femeia a afirmat că muniţia reprezintă suveniruri de la o tragere. Acestea par, la prima vedere, capete trase, fără încărcătură.