Europarlamentarul roman Victor Negrescu a devenit raportor al Comisiei de Afaceri Constituționale a Parlamentului European.

Asta înseamnă că lucrează la un raport care va constata ca vetoul austriac pentru aderarea României la Schengen este ilegal și atunci Parlamentul European va deveni reclamant privilegiat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

O procedura mult mai rapidă decât cea înaintată de europarlamentarul Eugen Tomac.

„Am devenit raportorul Parlamentului European (PE) cu privire la un subiect ce ţine de procedurile decizionale speciale la nivel european. Acest raport din cadrul Comisiei pentru afaceri constituţionale (AFCO) se referă la acele proceduri decizionale europene care sunt prevăzute în tratatul UE şi care generează disensiuni între instituţiile europene.

Mai exact, se referă la modul în care se aplică vetoul la nivel european, se referă la situaţiile în care există divergenţe de opinie între instituţiile europene, de exemplu între PE şi Consiliul UE, între Comisie şi Consiliul UE şi se referă de asemenea la clauzele pasarelă, acele proceduri speciale care pot fi evocate pentru a schimba sistemul de vot de la un sistem bazat pe unanimitate, la un sistem bazat pe majoritate”, a declarat Victor Negrescu în cadrul unui briefing pentru jurnaliştii români de la Strasbourg.

Sursa stiri.tvr.ro