Anchetă şocantă la Spitalul Militar Central! Un asistent medical al fi sedat intenţionat cu Diazepam mai multe paciente. Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru tentativă de omor, după ce una dintre paciente a ajuns în stare foarte gravă la Terapie Intensivă. Totodată, conducerea spitalului a luat primele măsuri privind procurarea de medicamente de la farmacie.

Faptele s-ar fi petrecut weekendul trecut, la Spitalul Militar Central.

Pe 6 mai, unul dintre medicii de gardă de la ATI a alertat organele de anchetă după ce una dintre pacientele spitalului a ajuns la secția sa în stare foarte gravă, aproape de stop cardiorespirator.

Medicul ar fi reclamat faptul că pacienta ar fi putut fi victima unui viol.

Procurorii au deschis urmărirea penală doar pentru tentativă de omor calificat, asta după ce au constatat că un asistent în vârstă de 20 de ani ar fi sedat intenționat trei paciente ale spitalului și una dintre ele ar fi ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă.

Și conducerea Spitalului Militar a luat primele măsuri. Medicamentele vor fi luate în condiții mult mai drastice de la farmacia unității, în condițiile în care oricum Diazepamul trebuie eliberat cu rețete speciale.

Conform primelor cercetări, cantitățile de Diazepam distribuite către cele trei paciente ar fi fost unele foarte mari, ceea ce ar fi putut duce chiar la decesul lor.

Parchetul Militar face mai multe verificări și, în cazul în care se va impune, se va începe urmărirea penală și „in personam”. În cazul în care se va începe urmărirea penală pe numele unor civili, atunci dosarul se va transfera la Parchetul Capitalei.

Sursa stiri.tvr.ro