Patru dintre persoanele care exploatau oameni cu handicap psihic, internate în centre de recuperare din Vrancea, au fost reţinute. Victimele au fost găsite în condiții mizere în județul Maramureș. Oamenii erau obligați să facă diverse munci. Zeci de mandate de percheziție au fost puse în aplicare în acest caz.

În cursul zilei de astăzi, cele patru persoane vor ajunge în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Șapte persoane cu dizabilități internate în centre de recuperare din județului Vrancea ar fi fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea lor de vulnerabilitate, și, ulterior, transportate pentru exploatare prin muncă la mai multe pensiuni, gospodării și ferme din județul Maramureș, mai exact în zona Borşa.

Persoanelor vătămate le-ar fi fost reținute documentele de identitate. Mai mult, nu ar fi fost plătite sau ar fi fost remunerate mult sub nivelul muncii prestate. La perchezițiile făcute ieri, polițiștii au descoperit că oamenii exploatați ar fi fost adăpostiti în condiții mizere. Ei erau exploataţi prin amenințări și acte de violență fizică.

În urma perchezițiilor, 14 persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT din Baia Mare. Polițiștii au ridicat înscrisuri și de la Primăria Borșa care avea în evidență și plata a două dintre cele șapte persoane cu dizabilități venite din Vrancea.

Sursa stiri.tvr.ro