Un val de demiteri, demisii și ieșiri la pensii a cuprins instituțiile de stat din Brașov, în această săptămână. Unii dintre șefii instituțiilor au plecat de bună voie, alții cu scandal.

Un val de demisii și demiteri a venit peste instituțiile publice brașovene, în rândul directorilor acestora.

Primul care nu a mai ocupat fotoliul de manager a fost directorul executiv al Direcției Județene de Statistică, Ion Popescu. Acesta este singurul care nu a trecut printr-un proces de demitere sau demisie, ci a ieșit la o binemeritată pensie, după o activitate îndelungată și fructuoasă.

Ion Popescu a declarat că se simte încă în putere și că și-ar dori să își continue activitatea. Din acest motiv, ar putea candida la un post de consilier, în momentul în care acesta va fi scos la concurs. Dacă organizarea concursului va întârzia, nu este exclus ca fostul director să se obișnuiască cu pensia și să nu mai participe.

Vântul schimbării care a condus la directori schimbați din funcție a ajuns și în Primăria Brașov. Șeful Poliției Locale, Nicolae Aldea, a fost evaluat de administratorul orașului, Adriana Miron, care a găsit că acesta merită calificativul „nesatisfăcător” pentru activitatea de anul trecut.

Tot în această săptămână a venit și veste schimbării managerului Spitalului Județean Brașov Călin Cobelschi, fostul director, a transmis, prin intermediul biroului de presă al Consiliului Județean Brașov, că încă de anul trecut, din luna septembrie, a anunțat că nu își va mai înnoi contractul, în momentul expirării acestuia. Directorul s-a ținut de cuvânt, astfel că Spitalul Județean Brașov are un nou manager.

Medicul Călin Cobelschi a fost înlocuit de juristul Emil Mailat, care a condus Serviciul de Management al Calităţii Serviciilor de Sănătate din cadrul acestui spital. Anterior, a condus timp de un an și Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov. Acesta se va afla la conducerea Spitalului Județean până la revocarea unilaterală din funcţie sau până la ocuparea postului prin concurs, dar nu mai mult de 6 luni, conform legii.

O altă demitere „cu cântec” a fost și la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brașov. Aici, directorul Irina Holerga a fost demis și în locul său a fost numit Constantin Puiu, prin două decizii venite de la București. A existat zvonul că Irina Holerga s-ar fi închis în birou și nu ar fi dorit să părăsească încăperea, însă chiar fosta șefă a instituției a infirmat zvonurile.

Sursa adevarul.ro