Florin Răducioiu a acordat un amplu interviu pentru presa spaniolă, publicat înainte de derby-ul Espanyol – Barcelona, din postura de fost fotbalist al gazdelor.

Pe lângă trăirile sale din perioada Espanyol, ”Marele blond” a povestit lucruri mai puțin știute din viața sa. Iată câteva:

Perioada după ce s-a lăsat de fotbal: ”Vreau să le dau câteva sfaturi tinerilor. Au trecut 20 de ani de atunci. Acum toți jucătorii sunt inteligenți și au agenți. Ca fotbalist, poți să-ți iei un an sabatic. Dar atunci trebuie să ai idei clare, pentru că urmează o altă viață. Ce vrei să faci? Să fii director sportiv, antrenor… Nu prea mai există altceva. Sau, altfel, să te lași de fotbal și să faci altceva.Nu poți să pierzi mult timp pentru că te așezi și nu vrei să faci nimic. Dacă ai bani, crezi că o să dureze… Nu poți să știi ce se poate întâmpla. În cazul meu, regret. La Monaco am petrecut nouă ani fără să fac nimic, au fost irosiți. Pentru mine, ca om, a fost o greșeală. Monaco, șampanie, bling bling… Dacă aș putea să mă întorc în trecut, aș arăta familiei mele că am fost bărbat și că aș fi muncit pentru orice”.

Cum a scăpat de vicii. ”Într-o zi realizezi că nu mai poți continua așa. M-am întors în Italia și am studiat pentru a deveni antrenor, dar mi-am dat seama, chiar dacă aveam acest titlu, că nu oricine poate fi Guardiola. Nu era ceea ce-mi stătea în fire. Sunt mulți fotbaliști, dar doar câțiva pot fi antrenori, pot gestiona grupuri, pot rezolva probleme… Aici, la București, am ajuns în televiziune și sunt foarte fericit”, mărturisește Florin Răducioiu.

Regrete legate de carieră: ”Aș fi putut avea o carieră mai completă, cu siguranță. Mi-am pierdut multă energie pentru lucruri stupide. Nimeni nu este perfect, dar eu nu am fost suficient de diplomat. Ar fi trebuit să gestionez altfel anumite situații, poate de aceea sunt o persoană diferită acum”.

Sursa adevarul.ro