Cadrul pentru continuarea proiectelor în programele cu finanţare din fonduri europene 2021-2027 a fost agreat cu Comisia Europeană, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene.

Marcel Boloş, aflat în vizită de lucru la Bruxelles, a mai precizat că, în scurt timp, va ajunge în Guvernul României o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Beneficiarii publici vor avea asigurat cadrul de programare necesar, lucru care va fi operaţionalizat printr-o serie de modificări ale programelor 2021-2027.

“Practic, ne asigurăm că nu se vor bloca proiectele de infrastructura de transport (cum ar fi Sibiu-Pitești), intrastructura de apă-canalizare, infrastructura locală și județeană de transport, proiectele de investiții în domeniul mobilității urbane, dar și proiectele din domeniul investițiilor în sănătate și infrastructura educațională.

Beneficiarii publici vor avea asigurat, prin grija noastră, cadrul de programare necesar, lucru care o să fie operaționalizat printr-o serie de modificări ale programelor 2021-2027. Deci nu vom întrerupe fluxurile financiare și decontările aferente proiectelor acestora pe parcursul tranziție de la o perioadă de programare la alta”, a scris ministrul Marcel Boloș.

Sursa stiri.tvr.ro