Ucraina a raportat marţi multiple explozii, în timp ce apărarea antiaeriană a respins atacurile asupra capitalei Kiev, informează DPA.

Civilii din Kiev au primit ordin să se adăpostească, deoarece mai multe explozii au fost auzite marţi dimineaţă, transmite CNN.

Nu este clar dacă exploziile corespund unui atac cu rachete sau drone. Sirenele de raid aerian au sunat în tot oraşul, în timp ce sistemul de apărare aeriană al Ucrainei a fost activat pentru a intercepta drone şi alte obiecte zburătoare deasupra mai multor districte, a declarat primarul Vitaliy Klitschko prin intermediul Telegram.

Alertele de raid aerian au răsunat în timpul nopţii în toată ţara şi Klitschko le-a reamintit locuitorilor să nu se aventureze afară.
„Staţi în adăposturi!”, a scris primarul pe canalul său de Telegram.

Rapoartele iniţiale indică faptul că cel puţin trei persoane au fost rănite în cartierul Solomyanskyi din capitală, a declarat Klitschko, adăugând că resturile căzute au incendiat mai multe maşini şi au avariat o clădire mare.

„Au avut loc explozii în Kiev. Unele au avut loc în districtul Solomyanskyi. Iar în Shevchenkivskyi, resturi de rachete au căzut pe teritoriul grădinii zoologice. Toate serviciile de urgenţă sunt pe drum”, a declarat Klitschko.

Klitschko a spus că resturile unui vehicul aerian fără pilot (UAV) au căzut în cartierul din sud-est Darniţki.

Rusia a invadat Ucraina vecină cu mai bine de un an în urmă şi a atacat-o în mod repetat cu drone de luptă din toamna trecută, deseori vizând infrastructura publică precum centralele electrice.