PSD ar putea schimba strategia pentru alegerile prezidenţiale şi vorbim aici inclusiv de statutul partidului. Invitat aseară la Tema Zilei, la TVR Info, deputatul social-democrat Gabriel Zetea a spus că nu preşedintele PSD trebuie să fie neapărat candidatul la prezidenţiale, ci ar putea fi şi un om din afara partidului, pe placul românilor, pe care partidul să-l susţină în alegeri.

Gabriel Zetea, deputat PSD: Liderii de partid asupra cărora planează suspiciuni de corupție sau integritate vor face un pas lateral și nu vor ocupa poziții de demnitate publică la nivelul cel mai înalt. În acest moment președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu se pregătește pentru alegerile prezidențiale. Se pregătește sigur pentru un mandat bun de premier.

În ce privește alegerile prezidențiale, vom vedea până anul viitor. Nu președintele PSD trebuie să fie neapărat candidatul la alegerile prezidențiale. Poate fi un om de stânga, un intelectual, din afara partidului. Schimbăm statutul PSD ca cineva din afară să fie susținut de către PSD pentru această funcție importantă. Acea personalitate de stanga acceptată de români, pe aceea o să o susținem, a spus Zetea.

Sursa stiri.tvr.ro