„Mișcarea Greva Nașterii” este deosebit de populară în rândul protectorilor climatici, deoarece aceștia consideră că un copil pune o presiune suplimentară asupra climei și că doar cine nu are copii ajută cu adevărat.

O activistă pentru climă în vârstă de 35 de ani a explicat unei instanțe din Germania că ea s-a sterilizat pentru a nu aduce copii pe această lume. Dar lucrurile nu se opresc aici: activiștii cer o recompensă de 50.000 de euro pentru cuplurile fără copii.

Activista a ajuns în fața instanței după ce a blocat circulația pe un drum din Regensburg, Bavaria. Ea a descris în lacrimi motivele sterilizării ei: „Nu pot fi responsabilă de aducerea unor copii pe această lume”.

„Mișcarea Greva Nașterii”, deosebit de populară în rândul protectorilor climatici, susține că o persoană nenăscută ar putea economisi 58,6 tone de CO2 pe an. În comparație, a renunța la mașină înseamnă o scădere a emisiilor de doar 2,4 tone pe an.

Lidera mișcării anticopii este Verena Brunschweiger (42 de ani), care se autointitulează „antinatalistă”. Cu toată seriozitatea, ea cere 50.000 de euro pentru toți cei care au împlinit 50 de ani și nu au copii. Ca o recompensă pentru protejarea pământului.

De asemenea, mulți bărbați s-au alăturat mișcării și au suferit în mod voluntar o vasectomie.

Sursa adevarul.ro