Inteligența artificială va afecta multe categorii de salariați, dar există și joburi care nu vor avea de suferit din cauza roboților cibernetici.

În mijlocul discuțiilor despre inteligența artificială (AI) care înlocuiește angajații, experții spun că există unele locuri de muncă pe care computerele nu le pot submina, cel puțin nu în prezent.

Un raport din martie 2023 de la Goldman Sachs a estimat că AI capabilă să genereze conținut ar putea face un sfert din toată munca realizată în prezent de oameni. În Uniunea Europeană și SUA, mai arată raportul, 300 de milioane de locuri de muncă ar putea fi pierdute din cauza automatizării. Și asta ar putea fi îngrozitor, spune Martin Ford, autorul cărții „Rule of the Robots: How Artificial Intelligence Will Transform Everything“.

Inteligența artificială ar putea forța angajații să se reinventeze

Experții spun că există încă lucruri de care AI nu este capabilă – sarcini care includ calități „foarte“ umane, cum ar fi inteligența emoțională și gândirea creativă.

„Cred că, în general, există trei categorii care vor fi relativ izolate în viitorul apropiat“, spune Ford. „Primul ar fi locurile de muncă ce sunt cu adevărat creative: nu lucrezi cu formule, ci vii cu adevărat cu idei noi sau construiești ceva nou“.  Ford spune: „În știință, medicină și drept… oameni a căror slujbă este să vină cu o nouă strategie juridică sau o nouă strategie de afaceri. Cred că acolo va continua să existe un loc pentru ființe umane“.

A doua categorie izolată, continuă el, sunt locurile de muncă ce necesită relații interpersonale sofisticate. El indică asistente, consultanți de afaceri și jurnaliști de investigație. Acestea sunt locuri de muncă, spune el, „în care ai nevoie de o înțelegere foarte profundă a oamenilor. Cred că va trece mult timp până când AI-ul va avea capacitatea de a construi cu adevărat relații“.

Elon Musk: „Inteligența Artificială a scăpat de sub control, guvernele trebuie să intervină”

A treia zonă sigură, spune Ford, „sunt locuri de muncă care necesită într-adevăr multă dexteritate și capacitate de rezolvare a problemelor în medii imprevizibile“. Multe locuri de muncă – gândiți-vă la electricieni, instalatori, sudori și altele asemenea – intră aici . „Acestea sunt genul de locuri de muncă în care ai de-a face cu situații noi de rezolvat timpul“, adaugă el. „Sunt probabil cel mai greu de automatizat. Pentru a automatiza astfel de locuri de muncă, ai avea nevoie de un robot science fiction. Ai nevoie de C-3PO de la «Star Wars»“, a precizat Ford.

Experții susțin că adevărata problemă ar fi faptul că aceste sisteme AI învață cu fiecare zi care trece, iar dacă acum mai dau unele răspunsuri greșite, în viitor ele vor fi din ce în ce mai greu de întâlnit, dar acesta nu este neapărat un lucru rău. „Inteligența artificială va avea impact asupra carierei milioanelor de oameni la nivel mondial.

În primul rând, costurile, apoi eficientizarea muncii, productivitatea și în final eliminarea erorii umane sunt câteva din principalele motive pentru care orice manager nu va ezita să înlocuiască zeci de angajați cu o mașinărie. Sunt estimări care arată că, la nivel global, sute de milioane de locuri de muncă vor fi înlocuite.

Dar acest lucru nu trebuie să ne sperie, să ne descurajeze sau să ne deprime, ci să ne facă să devenim mult mai flexibili în gândire și în dobândirea unor abilități și competențe și, desigur, mult mai productivi și competitivi. Desigur că unele joburi vor fi înlocuite, dar totodată vor apărea noi joburi“, spune psihologul Mihai Copăceanu.

Burduja: Comitetul Român pentru Inteligenţă Artificială va include un consiliu ştiinţific şi de etică şi …

Expertul consideră că tinerii vor fi cel mai puțin afectați de avansul luat de AI. „În ceea ce privește categoria tinerilor, cred că ei vor privi cu mult entuziasm, curiozitate și încredere provocările inteligenței artificiale. Scopul este să ne dezvoltăm la nivel personal, la nivelul organizației și la nivel național folosind inteligența artificială“, precizează Mihai Copăceanu.

Psihologul atrage totuși atenția că pentru a reduce anxietatea, panica și nesiguranța „avem nevoie de previziuni și de anumite decizii informate cu privire la gestionarea perturbărilor semnificative ale pieței locurilor de muncă și ale competențelor pentru angajați în urma implementării Inteligenței Artificiale“.

Sursa adevarul.ro