Un alpinist spaniol în vârstă de 84 de ani a fost nevoit să abandoneze cea de-a 15-a încercare de a ajunge pe vârful Dhaulagiri din Nepal – unul dintre cei doi „8.000 de metri” pe care îi mai avea de escaladat pentru a revendica titlul de cel mai bătrân alpinist care a cucerit cei mai înalți 14 munți din lume, scrie The Guardian.

Un sherpa a căzut peste Carlos Soria, rănindu-l la picior, se arată într-un mesaj postat în numele acestuia pe conturile sale de Twitter și Facebook.

Alpinistul se pregătea să atace vârful atunci când a avut loc incidentul, a relatat ziarul Himalayan Times.

Thaneswar Guragai, directorul general al Seven Summit Treks, care îi oferă lui Soria sprijin local, a declarat pentru Reuters: „A căzut când urca spre vârf… și a suferit răni la picior”.

Accidentul a avut loc la o altitudine de 7.600 de metri. Ghizii sherpa l-au coborât în tabăra de bază pentru a fi evacuat cu elicopterul la Kathmandu, a declarat Guragai.

Soria a escaladat 12 dintre vârfurile de peste 8.000 de metri din lume și îi mai rămăseseră Dhaulagiri și Shishapangma din Tibet pentru a deveni cel mai bătrân alpinist care a ajuns pe vârfurile celor mai înalți 14 munți ai planetei.

Înainte de ultima sa încercare pe Dhaulagiri, el a spus că ar putea fi ultima șansă de a-și atinge obiectivul.

„Știu că pot urca și vreau să urc. Poate că este ultima șansă pe care o voi avea”, a declarat el pentru site-ul Desnivel înainte de călătorie. ”

El își dedicase provocarea victimelor vârstnice ale pandemiei Covid-19.

Sursa g4media.ro