Ministrul Afacerilor Interne și secretarul general al PNL a afirmat, cu ocazia unei vizite în județul Vaslui, că până la 1 iunie va fi instalat un nou Guvern la Palatul Victoria. Referitor la demisia din funcția de premier, Bode susține că nu știe exact când va avea loc aceasta.

„Preocuparea noastră este aceea de a ne face treaba zi de zi în interesul românilor. Cred că această rocadă la guvernare se va realiza în termenul agreat de coaliţie, astfel încât până pe data de 1 iunie să avem instalat un nou Guvern la Palatul Victoria”, a declarat Lucian Bode, potrivit Agerpres.

Secretarul general al PNL a precizat că nu are cunoștință despre momentul în care premierul Ciucă își va da deisia din funcție.

„Nu ştiu dacă o va face joi, vineri sau sâmbătă. Cert este că un nou Guvern vom avea la Palatul Victoria cel mai târziu la 1 iunie. Trebuie să ţinem cont şi de ce au spus şi liderii coaliţiei, şi anume, principala noastră preocupare este acum să soluţionăm revendicările personalului din educaţie şi odată cu soluţionarea acestui conflict putem să intrăm şi în linie dreaptă cu negocierile pentru noua structură a Guvernul”, a subliniat Lucian Bode.