Președintele României a confirmat faptul că a avut discuții cu liderii PNL și a precizat că în „variantă optimală”, procedurile pentru un nou Guvern ar putea începe pe 26 mai și să se încheie pe 30 mai.

„După părerea mea, calendarul inițial al rotației, al rocadei, poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală s-ar putea încheia pe 30 mai”, a precizat șeful statului, într-o conferință de presă.

Președintele României a recunoscut și faptul că a discutat cu liderii PNL, deși aceștia au negat acest lucru: „Aceste chestiuni le-am spus și celor din PNL”.

Numai de instabilitate și certuri politice nu avem nevoie”, a subliniat Klaus Iohannis.

„Cert e că după ce se inițiază procedură, după ce își depune mandatul, voi iniția următorii pași.  Nu vreau să trag de timp, să apară sincope și incertitudini. Trebuie să se desfășoare, rapid, corect. Cum se spune, pe scurt: sticlă”, a mai afirmat Iohannis.

Nu e timp de tras sfori, negocieri, ci de o o chestiune pe care și-a însușit-o Coaliția de la bun început. Asta e așteptarerea mea”, a fost concluzia șefului statului.