Este periculos să lăsați funcția Wi-Fi a telefonului mobil mereu activată. Hackerii pot accesa mai ușor datele telefonului dumneavoastră.

Navigarea este adesea mai rapidă și mai stabilă și, de asemenea, economisiți volumul de date. La urma urmei, nu este deosebit de recomandabil să lăsați mereu pornită conexiunea wireless a telefonului mobil. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Hamburg, o funcție WLAN activată în spațiile publice implică un risc mare de securitate.

Dar unde este problema? Dacă modul WLAN este activat, telefonul mobil caută în permanență posibilități de conectare cu rețelele disponibile în apropiere. Ca urmare, lăsați un fel de „amprentă” în rețele – perfectă pentru hackeri. Aceștia pot folosi punctele WLAN publice pentru a avea acces la telefoanele mobile ale altor persoane și pentru a prelua date precum parole, nume și adrese de e-mail. Prin urmare, se recomandă prudență, mai ales în rețelele gratuite!

În cadrul studiului Universității din Hamburg, au fost verificate 252.242 de căutări WLAN ale telefoanelor într-o zonă pietonală aglomerată cu ajutorul antenelor. Rezultatul: au fost găsite 58.489 de SSID-uri – adică nume de rețele WLAN prin care telefoanele au apelat deja în trecut.

Potrivit revistei „Chip”, este indicat să dezactivați funcția WLAN atunci când vă deplasați, astfel încât să nu vi se poată crea un profil de mișcare. Când WLAN-ul este pornit, este posibil să se afle unde locuiți – acest lucru face ca spargerile să fie planificate de infractori. Potrivit experților, escrocii pot folosi o așa-numită cutie WLAN pentru a simula o rețea cunoscută, astfel încât telefonul mobil să se conecteze la ea.

În schimb, este recomandabil să folosiți datele mobile. În plus, energia bateriei se consumă mult mai repede dacă telefonul mobil caută în permanență rețelele existente.

Sursa ziarulromanesc.at