Guvernul a decis: așa se primește noua subvenție de 105 euro.

În următoarele zile, sute de mii de gospodării vor primi o scrisoare despre o nouă subvenție de 105 euro în plus de persoană pentru ajutor la energia electrică. În multe cazuri, aceasta trebuie însă să fie solicitată în mod activ. Astfel, gospodăriile cu mai mult de trei persoane primesc o subvenție suplimentară pe persoană pentru frâna de preț la electricitate.

Frâna de preț la electricitate este în vigoare în Austria din decembrie 2022. Ea este valabilă până la 30 iunie 2024. Aceasta se aplică sub forma unei subvenții de 30 de cenți pe kilowatt-oră până la un consum de 2.900 kWh pe an pe gospodărie. Aceasta este menită să scutească populația de creșterea costurilor energiei electrice. Suma de 500 de euro este dedusă automat din factura de energie electrică.

Deoarece limita de 2 900 kWh se bazează pe consumul mediu de energie electrică al unei familii de trei persoane, toate gospodăriile cu mai mult de trei persoane pot primi acum o sumă suplimentară la cei 500 de euro pe an. În acest fel, se adaugă un total de 105 euro pentru fiecare persoană suplimentară. Cu toate acestea, această sumă nu se aplică automat tuturor.

Prin urmare, toate gospodăriile în care sunt înregistrate mai mult de trei persoane vor primi în următoarele zile – prin scrisoare sau prin e-mail – anunțul pentru așa-numita „alocație suplimentară pentru energie electrică”.

Aceasta este supusă următoarelor condiții:

  • În gospodăria respectivă trebuie să fie înregistrate patru sau mai multe persoane.
  • Persoanele înregistrate în mod secundar nu se califică pentru alocația suplimentară de energie electrică.
  • Trebuie să existe un punct de măsurare a energiei electrice în gospodărie și trebuie să se tragă energie electrică de la acesta.

În cazul în care aceste condiții sunt îndeplinite, suplimentul de 105 euro suplimentari pe persoană este dedus automat din următoarea factură. Dacă nu este cazul, trebuie să luați singuri măsuri. O cerere pentru subvenția suplimentară este posibilă la stromkostenzuschuss.gv.at.

Sursa ziarulromanesc.at