Supraviețuitorii unuia dintre cele mai mortale accidente feroviare din India, soldat cu sute de morți și răniți, au rememorat scene de „coșmar” după ce două locomotive de pasageri s-au ciocnit în statul indian Odisha din estul țării.

„Acesta a fost cel mai mare coșmar al meu și imaginile mă vor bântui toată viața”, a declarat un supraviețuitor pentru presa locală.

Salvatorii au umblat toată noaptea printre mormane de resturi și epave pentru a scoate cadavre și a elibera oameni. Operațiunea de căutare a fost întreruptă după ce nu au mai găsit supraviețuitori printre rămășițe, potrivit independent.co.uk.

Parlamentarii din partidele politice de opoziție din India au cerut răspunsuri cu privire la cauzele care au dus la prăbușire și au cerut demisia ministrului căilor ferate Ashwini Vaishnaw. Dl Vaishnaw a declarat că autoritățile vor „merge la cauza principală a acestui accident și se vor asigura că un astfel de accident nu se va mai repeta niciodată”.

Accidentul feroviar mortal produs vineri în Odisha s-a soldat cu aproape 300 de morți și peste 900 de răniți, fiind unul dintre cele mai mortale din istoria Indiei și cel mai grav din acest secol.