În urma alegerilor organizate la începutul săptămânii, membrii USR Cluj-Napoca și-au ales reprezentanții în Biroul Local și un nou președinte. Organizația locală va fi condusă de Viorel Băltărețu, Deputat în Parlamentul României.

 • Cei 12 membri au vârste și competențe profesionale diverse:
 1. George Trif, 34 de ani, Consultant SAM (licențiere și management IT)
 2. Călin-Ovidiu Șolea, 55 de ani, Inginer și antreprenor
 3. Ovidiu Megheșan, 43 de ani, Manager IT
 4. Mihaela Nia, 37 de ani, Profesor logoped
 5. Paul Helmer, 25 de ani, Inginer software și cadru didactic asociat
 6. Alexia Petrovai, 20 de ani, Studentă Medicină Generală, Președintă USR Tineret Cluj
 7. Alexandra Oană, 37 de ani, Profesoară de limba engleză
 8. Daniel Kloyber, 39 de ani, Software Architect și antreprenor
 9. Dan-Mihai Sturza, 52 ani, Inginer și antreprenor
 10. Vlad Mureșan, 36 de ani, Inginer software
 11. Dinu Ionescu, 50 de ani, Inginer manager de proiect
 12. Cristian Bordei, 55 de ani, Economist relații internaționale, Senator

Votul exprimat recent e primul pas important în pregătirea anului electoral 2024. Echipa aleasă de membrii organizației locale are competențele, seriozitatea și dedicarea necesare pentru a construi o strategie câștigătoare pentru Cluj-Napoca. Obiectivul nostru este să fim prima opțiune pentru locuitorii municipiului, la alegerile locale de anul următor.”, au transmis reprezentanții USR Cluj-Napoca.

În paralel cu construirea strategiei electorale în colaborare cu organizația județeană, USR Cluj-Napoca anunță că direcțiile pe care se va concentra sunt consolidarea organizației locale, monitorizarea problemelor cronice și punctuale ale orașului, respectiv sancționarea derapajelor administrației municipiului și oferirea de soluții identificate prin consultări cu specialiști.

“Vom continua să fim în stradă, ca până acum, în dialog permanent cu clujenii. De asemenea, vom monitoriza marile proiecte ale municipiului și impactul întârzierilor asupra locuitorilor. Birocrația sufocantă, de la ghișeu și din proiectele autostrăzii sau ale metroului, trebuie să dispară dintr-un Cluj modern, european.

Blocajele din trafic, lipsa locurilor din școlile și grădinițele clujene, maternitățile vechi de un secol, urbanismul sufocant, șantierele care durează nepermis de mult – toate scad calitatea vieții în municipiu. Avem nevoie de un Cluj-Napoca pentru toți clujenii, nu doar pentru câțiva. Pentru asta, administrația trebuie să țină pasul cu vremurile, a completat Președintele USR Cluj-Napoca.

Tot în acest tur de alegeri, am votat un nou regulament, care statuează că alegerile interne pentru candidatul USR la Primăria Clujului vor fi deschise publicului larg. Este o dovadă a transparenței și a democrației după care ne conducem în organizație. Așadar, îi așteptăm pe clujeni să se implice și să-și voteze candidatul preferat, într-un exercițiu civic în premieră în Cluj-Napoca”, a transmis Biroul Local USR Cluj-Napoca.