Profesorii ar trebui să fie înțelegători, spune la RFI vicepreședintele PNL Virgil Guran, în timp ce greva generală continuă. El susține că bugetul de stat nu suportă majorări salariale importante peste noapte.

Virgil Guran spune pe fondul grevei profesorilor că ar trebui să existe puțină înțelegere din partea protestatarilor: Am spus dintotdeauna că în învățământ sunt necesare salarii mai mari, pentru a putea avea un învățământ de calitate, bine, coroborat cu o reformă, dar în același timp cred eu că ar trebui să existe puțină înțelegere acuma și să se poată urma acei pași despre care se discută, pentru că realitatea este cea prezentată de ministrul de Finanțe, nu există suficienți bani în buget, pentru a se rezolva toate revendicările (…).

Eu cred că trebuia să existe înțelegere, pentru că dacă nu sunt bani, nu sunt bani în momentul acesta. Într-adevăr, se poate vorbi din ce cauză nu sunt bani, de ce nu s-au mărit salariile în educație de acum trei ani, cinci ani, zece ani, 20, deci sunt multe lucruri care se pot discuta, dar asta este realitatea, trebuie să pornim de la ce avem acuma: nu sunt acei bani, nu sunt suficienți”.