Deputatul Florin Roman (PNL) a scris duminică pe Facebook că nu va exista nici un impozit progresiv, aşa cum susţin liderii social-democraţi şi că cota unică este linia roşie peste care nu se trece cu PNL in guvern, transmite News.ro. El a făcut precizările în contextul declaraţiei liderului PSD Marcel Ciolacu, care afirmase că îşi continuă demersul ca România să vină la un moment dat cu impozitarea progresivă.

Deputatul PNL Florin Roman a scris pe Facebook că ”nu va exista nici un impozit progresiv, aşa cum susţin liderii social-democraţi!”

Vom apăra cota unica, pentru că trebuie să încurajăm munca. Poate ca social-democraţii ar putea începe cu scăderea cheltuielilor pentru acei asistaţi sociali, care sunt apţi de munca şi nu vor să muncească! Cota unică este linia roşie peste care nu se trece cu PNL în guvern!, a spus Roman.

”Impozitarea cu 1% din cifra de afaceri pentru marile companii loveşte în principal in companiile cu capital românesc! Asta nu este patriotism economic, este protejarea companiilor străine!”, mai afirmă deputatul liberal.

Ciolacu insistă cu impozitarea progresivă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat duminică, după o discuţie cu liderii judeţeni ai partidului, despre rotativa guvernamentală care urmează să se producă săptămâna viitoare, că îşi menţine părerea că marile companii ar trebui să plătească impozit cel puţin 1% din cifra de afaceri şi continuă demersul ca la un moment dat România să intre într-o impozitare progresivă.