Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, se va întâlni vineri la Paris cu președintele francez Emmanuel Macron, a declarat miercuri un oficial de la Elysée, fără a oferi detalii cu privire la obiectivul vizitei.

Într-o declarație publicată miercuri, Curtea Regală saudită a declarat că bin Salman se afla în drum spre Franța pentru o „vizită oficială”.

MBS se va întâlni cu Macron, va participa la Summitul pentru un nou pact financiar global, care va avea loc la Paris săptămâna viitoare, și va participa la o recepție în capitala franceză lunea viitoare, susținând candidatura Arabiei Saudite pentru a găzdui expoziția universală Expo 2030, potrivit politico.

Relațiile dintre Paris și Riad sunt puternice. Cei doi lideri s-au întâlnit la o cină de lucru la Paris în iulie anul trecut, în timp ce Franța și Europa încercau să găsească furnizori alternativi de energie pe fondul războiului Rusiei în Ucraina.

Întâlnirea a stârnit critici din partea grupurilor de apărare a drepturilor, deoarece a avut loc în timpul primei călătorii a lui bin Salman în Europa de la uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la consulatul regatului din Istanbul – care ar fi fost ordonată chiar de prințul moștenitor, ceea ce a stârnit indignare internațională.