A apărut deja primul scandal în Guvernul Ciolacu. Deputatul PNL Pavel Popescu spune că refuzul PSD de a-l numi în funcţia de secretar general al guvernului pe Mircea Abrudean (PNL) reprezintă „o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre”.

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, susţine că nu există un motiv întemeiat pentru ca Abrudean să nu fie numit secretar general al Guvernului Ciolacu, informează adevarul.

El vine din cea mai puternică organizaţie a noastră – organizaţia Cluj – are susţinerea întregii filiale Cluj, dar şi a întregului Birou Permanent, a fost validat, votat şi considerăm că atât timp cât a fost un excepţional cancelar al primului ministru Nicolae Ciucă, atât timp cât a fost un foarte bun prefect de Cluj în plină pandemie şi secretar general adjunct al Guvernului în mandatele domnului Orban şi a domnului Cîţu nu există niciun motiv, mai ales că între timp are cel mai înalt nivel de clasificare din partea NATO, deci este unul dintre puţinii deţinători de clasificare de informaţii NATO din România, de asemenea, este cel care conduce comisia de evaluare a investiţiilor străine şi cel care a semnat practic validarea pentru investitori strategici de miliarde de euro în România, respectiv cel care a pus semnătura atunci când au fost analizate riscurile cu privire la anumite investiţii străine (…)

Nu am nicio îndoială că domnul Marcel Ciolacu va cântări foarte serios şi nu cred că domnia sa doreşte să tensioneze relaţia care a început în această guvernare, din punctul meu de vedere, constructiv. Vă asigur că nu vom ceda la acest lucru şi nu există o motivaţie reală. Acum, legat de compatibilităţi, eu aş putea vorbi de compatibilităţi, dar atât timp cât prim-ministrul Nicolae Ciucă nu a refuzat numirea unui condamnat penal la acea oră, cu informări mult mai dure, nu cred că este o problemă. (…)

Nu fac niciun fel de referire, nu dau nume că am uitat. (…) PNL nu a comentat lista propusă de PSD. Nu cred că PSD poate să facă acelaşi lucru, pentru că ar fi o jignire şi există nişte linii roşii pe care PNL le are„, a declaat Rareş Bogdan, potrivit Agerpres.

Liberalii îl acuză pe Marcel Ciolacu că nu le numește omul la șefia SGG