Noua șefă a diplomației române, Luminița Odobescu, efectuează luni și marți prima sa vizită externă în calitate de ministru de externe, la Chișinău, în Republica Moldova, potrivit agendei difuzate de Ministerul Afacerilor Externe.

Imediat după votul de învestitură a Guvernului Ciolacu și după depunerea jurământului, Odobescu a avut prima sa convorbire telefonică cu omologul de la Chișinău, Nicu Popescu, care a invitat-o să efectueze o vizită în R. Moldova, scrie caleaeuropeana.

Popescu a felicitat-o cu prilejul învestirii în funcție și și-a exprimat speranța că relațiile dintre Republica Moldova și România vor continua să se dezvolte “vertiginos”, transmite Radio Moldova.

Am discutat despre importanța relațiilor bilaterale dintre țările noastre și am exprimat cu tărie convingerea mea că acestea vor continua să se dezvolte vertiginos. Suntem determinați să realizăm proiecte comune care să aducă beneficii tuturor cetățenilor. România va fi în continuare principalul avocat al țării noastre în procesul de aderare la Uniunea Europeană”, a declarat Nicu Popescu, după convorbirea telefonică cu Luminița Odobescu.

Odobescu îl succedă în funcție pe Bogdan Aurescu, care a revenit la Palatul Cotroceni în calitate de consilier prezidențial pentru politică externă și căruia Popescu i-a mulțumit pentru “sprijinul fratern”.