Românii au arătat o solidaritate fără precedent, oferind un spaţiu al siguranţei şi liniştii pentru refugiaţii din Ucraina, a transmis prim-ministrul Marcel Ciolacu marţi, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Internaţionale a Refugiatului.

„În martie 2022, am văzut ce înseamnă teroarea pe străzile pline de cratere, privind blocurile bombardate din Bucea şi Irpin. Şi am înţeles groaza trăită de familiile disperate, obligate să fugă din calea războiului. Peste 4,6 milioane de ucraineni au ales ca adăpost ţara noastră, majoritatea fiind femei şi copii. Am văzut şi cum, de atunci şi până astăzi, românii au probat o solidaritate fără precedent: un generos efort naţional care a construit un spaţiu al siguranţei şi liniştii pentru refugiaţii din Ucraina”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, poporul român demonstrează, prin ceea ce face de la începerea războiului din Ucraina, „sprijinul şi generozitatea în faţa terorii”, scrie stiritvr.

De aceea, astăzi, Ziua Internaţională a Refugiatului este un nou moment al certitudinii că românii sunt un exemplu pentru întreaga lume! Prin ceea ce poporul nostru face de aproape un an şi jumătate, demonstrăm ce înseamnă cu adevărat sprijinul şi generozitatea în faţa terorii. Iar eu am învăţat de la familia mea o lecţie sfântă: că atunci când faci un bine, Dumnezeu ţi-l va întoarce cu siguranţă!”, se mai arată în mesaj.